HELGERÅN! (26 februari 2016)

Känsliga läsare varnas!

Efter en lång arbetsvecka, med kraftigt synbortfall under en lektion och konstant kaloribrist med anledning av ett fåfängt nyårslöfte, kom till slut fredagen. Dagen då jag tillåter mig själv att bryta mot en av de största dödssynderna och bara vräka i mig onyttigheter. Frossarfredag.

Jag vandrade in på Coop likt ett barn på Gröna Lund. Mina ögon begick näst intill olagliga övergrepp på bullar bakom plexiglas och nougatkakor i karakteristiskt fallosliknande emballage. Sedan fick jag syn på Bassett's vingummin.

Det kan ha varit Guds hand, men det var nog bara mitt primitiva habegär som tillfälligt styrde utan att jag själv var medveten om det. Plötsligt låg påsen i korgen och jag kommer alltjämt inte ihåg själva ögonblicket då jag fattade tag i den rubinglansiga kvadraten.

Väl hemkommen slogs stort glas mjölk upp, påsen öppnades med precis lagom styrka för att inga godisjuveler med lufttryckets hjälp skulle rymma och landa på golvet.

Ej ont anande moffade jag vördnadsfullt in ett vingummi i munnen. Därefter måste jag ha tuppat av. Chocken som min hjärna erfor kan bara jämföras med gången då jag tog farmors vattenglas och svepte det i en klunk, bara för att upptäcka att det var ren vodka.

Bassett's har förändrat receptet på sina vingummin! Från de spänstiga, syrliga, lagom hårda små mästerverken till replikaliknande, mjuka, glukosbombiga vidriga små skapelser. Jag kan nästan inte skriva om känslan utan att ett par av dem kommer upp ur magsäcken. För ja, jag var ju tvungen att äta upp flera av dem för att övertyga mig om att jag inte var galen.

En klassiker är död. Dess avkomma smakar som en blandning av död, hårig häst och oraffinerat florsocker utspätt med en dos "fuck you".

Jag kommer aldrig, jag upprepar, ALDRIG mer köpa en påse vingummin av Bassett's så länge som detta nya recept kvarstår. Och jag bjuder in alla er andra i kampen. Bojkotta Bassett's nya vingummin genom att skrika er hesa på gator och torg.

"Varför nytt gummi? Vart har det gamla försvunnit?"
"Varför nytt gummi? Vart har det gamla försvunnit?"